Geschiedenis

Van speelgoed garage tot aan… Garage Ruud Ruttenberg 

 

Ruud speelde als kleine jongen uren met zijn speelgoedgarage. Jaren later, kreeg zijn passie meer vorm 'als ik later groot ben, wil automonteur worden', verzekerde hij zijn moeder. Nog meer jaren later knutselde hij als tiener, in de avonden en weekenden, aan zijn eigen brommer en aan de gemotoriseerde tweewielers van zijn vrienden. Amateuristisch knutselen was voor deze jongeman niet genoeg. Hij wilde meer, 'ik wil het vak echt leren.’ Een vakschool bood de juiste verdieping om zijn passie naar professioneel niveau te tillen. En eerlijk is eerlijk, wie geen fouten maakt zal nooit leren. Vallen en opstaan deed Ruud bij zijn leermeester  Ed Zaal.

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in Ed’s garage aan de Verlengde Talmalaan, werd het tijd om op eigen benen te staan. Aan het begin van de jaren negentig nam Ruud de garage van zijn leermeester over en Garage Ruud Ruttenberg was geboren. Als eigenaar van het eenmansbedrijf had hij zware tijden voor de boeg, 'de eerste jaren heb ik hard gewerkt, avonden overwerken waren geen uitzondering. Op die manier kon ik toch ook de grote klussen aan de auto’s verrichten.' Dat hard werken en een tikkeltje geluk een succesformule is voor een goed lopend bedrijf blijkt.

 

Aan het begin van 2000 werd het klantenbestand flink uitgebreid. 'We namen Suzuki klanten over, omdat de betreffende dealer ging stoppen.' Met zoveel nieuwe klanten kon Ruud het alleen niet meer bolwerken en schakelde een vakman in . 'Ik koos ervoor Pieter Jak aan te nemen, hij had al zeventien jaar ervaring met Suzuki’s.' Een echte aanwinst. Vanaf dat moment zijn Ruud Ruttenberg en Pieter Jak een goed team. Samen runnen ze de garage met veel plezier, passie en overgave. Garage Ruud Ruttenberg is niet voor niets al 20 jaar een begrip in Soest en omstreken, Ze zijn klein en kennen hun klanten.