Distrubutieriem Vervangen

 

Waarom moet een distributieriem vervangen worden?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor dat helaas wel aan slijtage onderhevig is. Hetgeen kortweg betekent dat wanneer de riem niet op tijd vervangen wordt en deze knapt, dit tot fatale schade aan de motor kan leiden.

Fataal omdat bij het knappen van een distributieriem mogelijk zoveel motoronderdelen beschadigd raken, dat de kosten van reparatie de waarde van de auto wel eens zouden kunnen overstijgen. Zeker wanneer een auto al ouder is.

De distributieriem is een riem die aangedreven wordt door de krukas en die de as laat draaien die de kleppen in de cilinderkop van de motor bedient. Kleppen die ervoor zorgen dat brandstof in de verbrandingskamers van de motor kan worden gezogen en uitlaatgassen uit de verbrandingskamers kan verdwijnen.

Het laat zich raden wat er zou kunnen gebeuren als de distributieriem zou knappen. Dan zouden de zuigers, de kleppen wel eens kunnen gaan raken. En omdat dit met behoorlijk geweld zal gaan, is de kans zeer groot dat zowel zuigers als kleppen, als ook andere onderdelen in de motor, ernstig beschadigd raken.

Dat is dan ook de reden dat de distributieriem op gezette tijden vervangen moet worden. En dat het overschrijden van die termijn bij de meeste auto's niet aan te bevelen is.

 Wanneer moet een distributieriem vernieuwd worden ?

Wat het vervangen van een distributieriem kost en wanneer de distributieriem precies vernieuwd moet worden, hangt zoals gezegd sterk af van het merk en type auto, maar tevens van het type motor dat je auto heeft en de km stand van de auto. Want zoals je wellicht weet wordt elk merk en type auto met verschillende motoren geleverd.

Bij het vervangen van een distributieriem is het zeer verstandig direct ook de spanrol en vaak ook de waterpomp te vervangen. Want ook deze onderdelen zijn slijtagegevoelig en hebben, zodra de distributieriem vervangen wordt, ook al de nodige kilometers gedraaid.

Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij Garage Ruud Ruttenberg om de distributieriem te laten vervangen , zo voorkomt u een hoop problemen.

 Impressions